Description

Date : 9. rujna 2020.
Website: : Vidi website
Location : Muzej krapinskih neandertalaca, Šetalište Vilibalda Sluge, Krapina, Hrvatska

         Jedinstveni Muzej krapinskih neandertalaca otvoren je 2010. i nalazi se blizu jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi. Sastoji se od izložbe posvećene neandertalcima i povijesti Zemlje od početaka do modernoga doba.

Svojim multimedijalnim sadržajem muzej posjetitelje vraća u doba neandertalaca i oni postaju sudionicima evolucijskog procesa. Vraćaju se u daleku prošlost otprije 130 tisuća godina i promatraju virtualnu stvarnost krapinskih predaka.

        Izložbeni prostor muzeja nalazi se između dvaju brdašaca – Hušnjakova i Josipovca, a ima 1200 metara četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Neandertalci su živjeli u tzv. polušpiljama, vodom izdubljenim rupama u okomitim, golim stijenama, uglavnom bez raslinja, koje su bile zaštićene sa tri strane. Otvor je bio samo s prednje strane tako da su mogli nadzirati dolazak neprijatelja. Tako je i muzejsko zdanje izvana gotovo nevidljivo i nalikuje na «betonsku polušpilju» koja je zatrpana pijeskom. Ulaz muzeja uklopljen je u pejzaž, pa se doima da posjetitelj ulazi u špilju i postaje njenim stanovnikom.


 


*****  Ovdje može biti Vaša reklama *****

 
 
 

Location

Muzej krapinskih neandertalaca, Šetalište Vilibalda Sluge, Krapina, Hrvatska
Write a Review

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Grand Hotel Brioni Pula, A Rad...
  • Vižinada, Hrvatska
  • Materada, Poreč, Hrvatska
  • Poreč, Hrvatska
  • Kotli, Hrvatska
Top