Description

Website: : Vidi website
Location : Matulji, Hrvatska

         Matulji i matuljski kraj je poznat po kamenim selima, gustim zelenim šumama i dobro očuvanim starim crkvama, ali prije svega, svojim skromnim i gostoljubivim ljudima.  Uz njih, svaka stara priča i drevni običaj postaju ponovno živi, dajući im životne nijanse onakve kakve su nekada bile.

To se možda najbolje očituje u Zvončarima, grupama maškaranih veselih ljudi koji svake godine oživljavaju prastare nade svojim specifičnim maskama i zvonima. Dok istjeruju zle duhove, zazivaju plodnost i slave dolazak proljeća zvonjavom zvona, šarenim povorkama i veselom pjesmom, Zvončari se razlikuju po odijevanju i koraku, bilo da je cvjetno i šareno ili divlje i životinjsko. Ono što svi imaju zajedničko, međutim, jest ljubav prema ovom području i njegovim običajima, koju rado dijele sa svim posjetiteljima.

Matulji su zeleno-plavo zaleđe Opatijske rivijere, povijesnu razmeđu putova i mjesto odmora modernog turizma. Ovdje su u prošlosti mlekarice hodale stoljetnim putovima, zvončari tjerali zimu i nagovještali proljeće, a ugledni putnici dolazili vlakom na Opatijsku rivijeru.

Obiđite sva naselja u općini, uživajte u vidicima, osjetite dah prošlih vremena, kušajte specijalitete domaće kuhinje, krenite stazom muznih farmi i otkrijte rute tradicionalne povorke Zvončari, au vrijeme karnevala ne propustite mimohod Zvončara središtem grada. Pridružite nam se na tematskim pješačkim i biciklističkim turama koje će vam otkriti povijest ovoga kraja, ne propustite koncerte i kazališne predstave u matuljskom amfiteatru, a zimi doživite čari Adventa i Božića uz bogati blagdanski program.


Izvor: TZ Matulji

 

 
 
 

Location

Matulji, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Čilipi, Hrvatska
  • Konavle, Hrvatska
  • beach Karmelska, Slano, Hrvatska
  • Franjevački samostan sv. Jeron...
  • Knežev Dvor, Slano, Uz dvor, S...
Top