Description

Website : Vidi website
Location : ATP Stadium "Gorana Ivaniševića", Monterol, Hrvatska

        Croatia Open Umag teniski je turnir iz ATP World Tour 250 serije, koji se od 1990. godine održava u Umagu. Puni naziv turnira je: Međunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu – International tennis Championship of Croatia.

Jedinstven oblik školjke središnjeg stadiona te položaj teniskog centra uz samu plažu, kombinacija dnevnog programa s teniskim mečevima, noćnom zabavom i brojnim koncertima, uz raznovrsnu eno-gastronomsku ponudu, čine ovaj turnir jedinstvenim u svijetu. Uspješna organizacija turnira, atraktivni program te brojni posjetitelji, učinili su da ovaj športski događaj postane simbol grada Umaga. Pobjednik turnira osvaja 250 ATP bodova te 74.000 eura. Igra se na otvorenom i podloga je crvena zemlja.

Prvo izdanje turnira održano je u svibnju 1990. godine, a cilj u sljedećim godinama je bilo postupno prebacivanje turnira u ljetnu tenisku sezonu (od 1992. do 1996. godine turnir se održavao u kolovozu), te se posljednjih godina održava u zadnjem tjednu srpnja.

Turnir se održava na  teniskom kompleks zemljanih terena (koji obuhvaća središnji stadion + Grand Stand teren + Hard Court teren + 9 terena) u turističkom naselju Stella Maris, koji je 1989. godine projektirao arhitekt Marijan Videc. Središnji stadion može primiti do 4.000 gledatelja, dio na tribinama, a dio u VIP ložama. Od 2016. godine središnji stadion, nosi ime Gorana Ivaniševića, odnosno puni naziv je ATP stadion Gorana Ivaniševića.

          Uravnotežen omjer dnevne zabave, popodnevnih mečeva i raznih večernjih koncerata i partija postali su razlogom za dolazak u Umag. Tako se osim svjetski poznatih tenisača za vrijeme trajanja ATP turnira u Umagu mogu sresti mnoge značajne osobe. Borave tu i predsjednici i visoki dužnosnici država iz regije, a sam se turnir već godinama održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.


Izvor: Wikipedia

 

 
 
 

Location

ATP Stadium "Gorana Ivaniševića", Monterol, Hrvatska
Write a Review
Profile Picture
NikOO
Individual

Istaknuti oglasi

Nedavni oglasi

  • Plaža Crni Molo, Crikvenica, H...
  • Dominikanski samostan i crkva ...
  • Crkva sv. Stjepan, Trg Sv. Stj...
  • Rajska Plaža, Lopar, Hrvatska
  • Čilipi, Hrvatska
Top