For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
  • Prigradica, otok Korčula
  • Prigradica, otok Korčula
  • Prigradica, otok Korčula
  • Prigradica, otok Korčula
Description
Date : 30. rujna 2020.
Location :Prigradica, Hrvatska

          Prigradica je malo nekad ribarsko mjesto smješteno na sjeverozapadnoj obali otoka Korčule, okruženo vinogradima i maslenicima. Udaljeno 4 km od Blata, 12 km od mjesta Vela Luka te 45 km od grada Korčule. Jedno je od najranije naseljenih mjesta na otoku, uvala koja je okružena brojnim vinogradima i maslinicima, nastala je kao izvozna luka cijenjenog domaćeg vina i maslinovog ulja iz obližnjeg mjesta Blato.

       Prigradica je danas isključivo turističko mjesto za ugodan i miran odmor, koje krasi drevna arhitektura kamenih kuća kojima je i očuvala svoj autentični rustikalni ugođaj prošlih vremena. Uvalom dominira velika riva sa lukobranom sagrađenim u doba vladavine Austro-Ugarske.

        Od zabavno sportskih sadržaja u mjestu se nalaze stjenovite i šljunčane plaže, restorani, kafići, tereni za nogomet, košarku i odbojku na pijesku. Kako je Korčula šumovit i brdovit otok, Prigradica je i odlična baza za treking i biciklističke ture po otoku. Obližnja sela, nedirnuta stoljećima, jedinstven su doživljaj povratka u prošlost.

         Prigradica je katamaranskom linijom povezana s Korčulom, Hvarom i Splitom, a do Blata vodi cesta dužine 4 km.


 ........ neki tekst ili reklama  .......

 
 
 
 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top